Livestreaming integratie met Streamovations

16 September 2021

Wilt u eenvoudig een audiovisueel archief opbouwen van uw vergaderingen? Wilt u uw vergadering (live)streamen voor een groter publiek? De nieuwe integratie tussen de producten van Streamovations en MVI AudioVisual maken dit mogelijk.

 

Streamovations

Streamovations is een specialist in het livestreamen van video en audio van (raads)vergaderingen. Hun product Encoder Studio 3 is ontworpen om het live-streamen en het archiveren van opnames te vergemakkelijken. Hierbij is het mogelijk metadata aan te maken voor de indexering van agendapunten en sprekers. De ervaring voor burgers tijdens het terugkijken staat hierbij centraal. Via koppelingen met notuleringspakketten en transcriptieproviders wordt gestreefd naar een eenvoudige bediening, goede archivering en uitstekende toegankelijkheid voor burgers.

MVI AudioVisual

MVI AudioVisual ontwerpt audiovisuele software voor in de raadszaal. Ze maken oplossingen voor eenvoudige bediening van het microfoonsysteem, eenvoudige geautomatiseerde camerasturing én geïntegreerde oplossingen voor vergaderen op afstand. De doelen zijn het soepel laten verlopen van de raadsvergadering, de borging van de genomen besluiten en het professioneel weergeven van de raadsvergadering aan het publiek. Sinds 2010 is MVI AudioVisual volop bezig geweest om hun productportfolio op te bouwen, met daarin EasyConf, EasyCam en EasyConf Connect. Ondertussen weten heel veel gemeentes, waterschappen en parlementen hun oplossingen te waarderen.

De integratie

De nieuwe integratie van Encoder Studio 3 met EasyConf maakt het mogelijk om elke (raads)vergadering eenvoudig te kunnen livestreamen. De opname en/of livestream in Streamovations kan vanuit de raadszaal worden gestart en is meteen live te volgen voor het publiek vanaf thuis. Daarnaast wordt de informatie over wie wanneer spreekt en waarover (= metadata uit EasyConf) opgeslagen bij de livestream van Streamovations. Zo bouwt u geautomatiseerd een archief op van uw vergaderingen en hoeft er niet handmatig achteraf nog metadata aangemaakt te worden. Voor de integratie is geen extra hardware vereist en ook bestaande installaties kunnen eenvoudig uitgebreid worden.

Wilt u meer weten over onze producten of heeft u interesse in een demo van deze integratie? Neem contact met ons op via sales@mvi-audiovisual.com of bel 085 0162 483.